Printen op theezakjespapier

Hoe kunt u printen op theezakjespapierNL-hpqd-logo-1-pagina-terug


Theezakjespapier wordt gebruikt als ondergrond bij het naaien van foundation patronen. Het papier is van hoge kwaliteit en scheurt daardoor minder snel. Omdat het erg dun is zal het in een printer snel verkreukelen. Op de volgende manier kunt u wel op theezakjespapier printen.

Knip een stuk theezakjespapier op maat, dat mag net iets kleiner zijn dan een A4 papier. Als er te veel kreukels in het theezakjespapier zitten is het verstandig om het eerst glad te strijken met een warm strijkijzer. TZPprinter1
Plak het theezakjespapier langs de korte kant vast op een velletje 80 grams A4 papier. Gebruik hiervoor schildersplakband voor behang van Tesa. Gewoon plastic plakband kan niet tegen warmte en zal in uw laserprinter smelten, waardoor deze schade oploopt! 
Het voordeel van schildersplakband voor behang is dat het van papier is gemaakt, dus niet smelt. Ook scheurt het theezakjespapier niet kapot als u het weer los wilt halen. Doe het loshalen wel voorzichtig.
Voer het A4 papier met het theezakjespapier in de printer. De kant met het plakband gaat er eerst in. Let goed op hoe uw printer op het papier print, meestal is dat op de bovenkant van het ingevoerde vel.
Het theezakjespapier zal met het A4-tje meegetrokken worden en komt er netjes uit. Zorg er voor dat u het plankband 1 cm vanaf de bovenkant vast plakt. De printer ‘voelt’ aan dat eerste randje of het wel de juiste kwaliteit papier is. Heeft u het plakband te dicht langs het randje zitten, dan weigert de printer omdat het niet de juiste kwaliteit zou zijn. U kunt de printer ‘voor de gek houden’ door 1 cm bovenaan vrij te houden.
TZPprinter3
Na het printen kunt u het patroon gebruiken om op te naaien. Denk er wel aan dat de inkt van de printer ook op het papier zit. Bij gebruik van witte stof kan dit afgeven en doorschijnen. Een laserprinter brandt de inkt alleen in het theezakjespapier. Het andere ‘hulp-papier’ vangt het teveel aan inkt op, maar daar wordt de inkt niet ingebrand.  TZPprinter5
Heeft u een inktjetprinter, dan is de werkwijze gelijk. LET OP: plak nu het theezakjespapier rondom vast. De printkop gaat heen en weer over het papier en kan het kwetsbare theezakjespapier ‘meenemen’ als het niet goed vast zit. Houd er wel rekening mee dat bij een inktjetprinter de inkt niet wordt vast gebrand. Bij het wassen van uw werk kan deze inkt mogelijk wel gaan afgeven.
Gebruikt u geen extra ‘hulp-papier’, dan zal de printer de inkt door het papier heen branden en waarschijnlijk de drum van uw printer aantasten. Ook is er zonder ‘hulp-papier’ kans dat uw theezakjespapier in uw printer verkreukelt en vast komt te zitten. Met veel voorzichtigheid en beleid kan het papier er weer uit gehaald worden. Kijk hiervoor in de handleiding van uw printer. TZPprinter2
Na het naaien kunt u het theezakjespapier met een laserprint gewoon laten zitten. Wilt u de quilt wassen, dan blijft het papier mooi en de inkt van de printer valt in kleine brokjes van het papier. Op een wol-was programma zal het er zeker uit gaan. Als u lichte stoffen gebruikt, test dan voor de zekerheid eerst op een proeflapje of de inkt bij uw print ook afgeeft. TZPprinter8

 

Het theezakjespapier is 1 meter breed. Het is in onderstaande voorverpakte hoeveelheden verkrijgbaar.

Genoemde bedragen zijn exclusief verzendkosten.

Klik op de afbeelding ‘Contact’ om naar het bestelformulier te gaan.logo-contact

Hier vult u de codes van de  door u gekozen verpakking in. U krijgt zo spoedig mogelijk een bericht terug met daarbij een factuur. Na betaling van de factuur gaat uw bestelling op de post. Hier kan enkele dagen overheen gaan, omdat niet alle banken direct op de zelfde dag hun boekingen weergeven op de rekening van een andere bank.

theezakjespapier-www-1x1
TZP-1

theezakjespapier-www-2x1
TZP-2

theezakjespapier-www-5x1
TZP-5
 € 2,25  € 4,25  € 9,50

Please enter the Page ID of the Facebook feed you'd like to display. You can do this in either the Custom Facebook Feed plugin settings or in the shortcode itself. For example, [custom-facebook-feed id=YOUR_PAGE_ID_HERE].