Cursus & Workshop

Overzicht van cursussen en workshopsNL-hpqd-logo-1-pagina-terug

logo-contactKlik op de afbeelding ‘Agenda’ om te zien wanneer de workshop van uw keuze wordt gegeven.
Hierbij staan ook de locaties, data en tijden genoemd.
Wilt u graag bij u in de buurt een workshop volgen, klik dan op de afbeelding ‘Contact’ om een berichtje te sturen, zodat we samen tot een afspraak kunnen komen.

Cursussen

basiscursus
basiscursus

mogelijkheid van grotere quilt
mogelijkheid van grotere quilt

Basiscursus

Tijdens deze cursus leert u de basisvaardigheden van het patchwork en quilten met de hand. Elke les wordt de voorgaande stof herhaald en uitgebreid met meer informatie, waardoor u in duidelijke stappen steeds meer het patchwork en quilten leert. U maakt een quilt in 6 lessen. 

Omdat de uiteindelijke quilt een samplerquilt is, kunt u tijdens de cursus eventueel nog besluiten om er een grotere quilt van te maken. Deze maakt u dan zelf thuis verder af. Wel krijgt u alle afwerktechnieken dan op een andere manier aangeboden zodat u niet met een quilt blijft zitten die nooit is afgemaakt.

werken met de handwerken met de hand

vervolgcursus
vervolgcursus

Vervolgcursus

Voor deze cursus is enige basiskennis van patchwork en quilten noodzakelijk. Het sandwichen, doorquilten en afwerken komt niet meer aan de orde. We gaan er van uit dat u dit al beheerst.

Tijdens deze cursus leert u dieper in gaan op de basisstof. Elke les wordt aangesloten op de voorgaande les. Er zit een duidelijke opbouw in moeilijkheid in de lessen. Bij deze cursus kunt u zelf bepalen hoe groot de quilt wordt en hoe u hem gaat afwerken.  U leert in 5 lessen onder andere ingezette hoeken, ronde vormen en kompassen tekenen.

Deze quilt maakt u zelf thuis verder af. 

werken met de handwerken met de hand

Workshops

 

Foundationpiecing met exclusieve patronen:
‘Quilt Dorpje’ – ‘Tweet of TreeTweet’
‘CatChat’ – ‘BirdStack’

Deze workshop wordt per thema gegeven, alle deelnemers werken met hetzelfde patronenpakket.
U leert met de foundationpiecing techniek naaien op een ondergrond, waarbij heel precies gewerkt kan worden. Tijdens de workshop maakt u een begin met een blok naar keuze. Bij ieder thema is variatie in ontwerp mogelijk. Dit zal tijdens de workshop behandeld worden. Er wordt met veel kleine stukjes gewerkt, alle patronen zijn ideaal voor restverwerking.

De patronenpakketten ‘Quiltdorpje’, ‘Tweet’ en ‘BirdStack’ zijn exclusieve patronen die alleen bij Heleen Pinkster Quilt Design of bij één van de samenwerkende winkels te koop zijn. Kijk bij ‘Exclusieve Patronen‘ om te zien bij welke winkel u de patronen los (zonder workshop) kunt kopen.
De kosten voor dit patroon zijn bij de prijs van de workshop inbegrepen. 
U krijgt freezerpaper en theezakjespapier om uw eerste blok te kunnen maken. Daarnaast krijgt u de les-instructie op papier uitgereikt, zodat u het thuis nog na kunt lezen.

werken met naaimachinewerken met de handwerken met naaimachine
of
werken met de hand

workshop foundation
workshop foundation workshop foundationpiecing

Foundationpiecing met gebruik van
theezakjespapier en freezerpaper

U leert met deze techniek naaien op een ondergrond, waarbij heel precies gewerkt kan worden. De blokken van de maand, de losse patronen en de boeken zijn met deze techniek gemaakt. Er wordt met veel kleine stukjes gewerkt, maar door te beginnen met grote stukken, leert u heel snel hoe ook de kleine stukjes verwerkt kunnen worden.

Deze workshop kan zowel met de hand als met de naaimachine uitgevoerd worden.

Indien u liever uw eigen patroon maakt (uit één van mijn boeken of patronen), dan is dat geen probleem. Graag horen we dat dan even van te voren, zodat er rekening mee gehouden kan worden.

werken met naaimachinewerken met de handwerken met naaimachine
of
werken met de hand


dubbelzijdig-foundation

Dubbelzijdig foundationpiecing met gebruik van
theezakjespapier en freezerpaper

Tijdens de workshop wordt uitgelegd hoe dubbelzijdig foundationpiecing gaat. Dubbelzijdig foundation is een techniek waarmee de voorkant en de achterkant van een blok tegelijk worden genaaid. De voorbereidingen vragen wat meer aandacht, maar na het naaien heeft u een blok dat direct klaar is. Blokken kunnen aan elkaar gezet worden op de ‘Quilt-as-you-go’ manier. Door aan voor en achterkant verschillende stoffen te gebruiken, worden beide kanten compleet andere blokken. Tijdens de workshop worden al de aspecten van deze techniek behandeld.

werken met naaimachinewerken met naaimachine

japanse puzzel
japanse puzzel

Japanse puzzel

Tijdens de workshop wordt uitgelegd hoe u de Japanse puzzel met de hand of met de machine kunt maken. Omdat deze techniek erg veel ruimte vraagt heeft Heleen een manier bedacht om het toch goed uit te leggen, maar waarbij u minder ruimte nodig hebt. U maakt tijdens de workshop een aanzet voor een quilttop, maar u zal deze thuis moeten rangschikken en in elkaar naaien.

werken met de handwerken met de hand

Quilten in de ring
Quilten in de ring

Quilten in de ring

Bij deze workshop leert u hoe u kunt quilten met behulp van een quiltring, een vingerhoed en een naald-doortrekker. Dit kan met uw eigen werk gebeuren, maar u kunt ook een speciaal quiltje (whole cloth) tijdens de workshop beginnen.

werken met de handwerken met de hand

tumbling blocks / optische illusie
tumbling blocks / optische illusie
 Tumbling blocks / Optische illusie

Bij deze workshop krijgt u verschillende varianten van de hexagon aangeboden. Door deze te combineren ontstaat door het juiste kleurgebruik een prachtig 3D effect. U kunt kiezen voor één kleur, maar ook meerdere kleurcombinaties kunnen het 3D effect geven. Een leuke leerzame workshop waar veel meer in zit dan het op het eerste gezicht lijkt.

werken met de handwerken met de hand

workshop EQ7
workshop EQ7
 Electric Quilt EQ7

Bij deze workshop gaan we in stappen door het softwareprogramma EQ7 heen. U kunt zelf van te voren uw vragen hierover opsturen, zodat de workshop volledig op maat gegeven kan worden. Ook voor privégroepen of persoonlijke lessen is het mogelijk afspraken te maken. U dient wel in het bezit te zijn van uw eigen laptop met daarop EQ7 geïnstalleerd en geactiveerd. Wilt u meer informatie, neem dan contact op via het contactformulier.

op eigen laptop
Please enter the Page ID of the Facebook feed you'd like to display. You can do this in either the Custom Facebook Feed plugin settings or in the shortcode itself. For example, [custom-facebook-feed id=YOUR_PAGE_ID_HERE].